INTUITION PREFERENCE EA873810 fekete

Smart Slide technológiával felszerelt színes kijelző, intuitív jelzőfények, 11 fajta ital választék, prémium formaterv
Olvass tovább
Cikkszám : EA873810

Legfontosabb adatok

Description

Kávéfőző Krups Intuition Preference: Bízzon az ÉRZÉSEIBEN

Engedjen a MEGÉRZÉSEINEK és hagyja, hogy elvezessék egy csésze tökéletes kávéhoz - minden alkalommal. A KRUPS Intuition Preference automata kávéfőzővel a speciális Quattro Force technológiának köszönhetően, amely optimalizálja az eszpresszó készítés minden egyes lépését, mindig élvezheti a friss finom kávét. A Smart Slide technológiával felszerelt színes érintőképernyő a legjobb a maga kategóriájában, az intuitív színes jelzőfények pedig lehetővé teszik a kávéfőző beállítását, és a memóriába elmentheti saját kávéreceptjeit, pontosan a saját ízlésének megfelelően. Kedvenc italai most már mindig csak egy karnyújtásnyira lesznek Önhöz. A kávéfőző ferde elülső felülete, az elölről hozzáférhető kávézacc gyűjtő edény és a cseppgyűjtő tálca túlfolyását megakadályozó funkció a kávéfőző innovatív elemei. Mindezt kiegészíti az integrált OTC rendszer, amellyel tökéletes hab készíthető és a kis és nagy italok készítéséhez beállítható kávé fúvóka. Annak köszönhetően, hogy az a kávéfőző karbantartási igénye rendkívül kicsi, Önnek kevesebb időt kell töltenie a tisztítással és ezáltal több ideje marad a kedvenc kávéja ízének az élvezetére.

Műszaki adatok

FŐBB JELLEMZŐK
Vezérlőpult Érintőkijelző  
Italok száma 11  
Fekete kávé italok ristretto, espresso, kávé hosszú, doppio, americano, lungo  
Tejes italok cappuccino, latte macchiato, tejhab, caffe latte  
Forró víz / tea Forró víz  
Tejkezelő rendszer tisztítóprogramja AUTOMATIKUS  
Tejtartó One Touch Cappuccino x2  
IFJÁK
Előre beállított kávéerősség 3  
Receptek ristretto, espresso, kávé hosszú, doppio, americano, lungo, cappuccino, latte macchiato, tejhab, caffe latte, forró víz  
Egyszerre készíthető kávék száma ciklusok 2  
Változtatható mennyiségő víz    
Tejitalkészítés Automatikus egy érintéssel  
TECHNIKAI ADATOK
Egyszerre készíthető tejeskávék száma ciklusok 2  
A kávé őrlési finomságának beállítása Manuális (5 szint)  
Választható hőfokok száma 3  
Kávéhőmérséklet beállítása 3  
A kávéadagoló fej és a csepptálca maximális távolsága 14  cm
Állítható magasságú kávékifolyó    
Forró víz funkció    
ÁLTALÁNOS ADATOK
Teljesítmény 1450  W
Testre szabható mennyiség IGEN  
Nyomás 15  
Kávédaráló Kúp alakú fém daráló  
Babkávétároló kapacitása 250  g
Víztartály űrtartalma 3  L
Üres víztartály érzékelő rendszer    
Zacctároló kapacitása 9  
Szabadalmaztatott kompakt Thermoblock rendszer (CTS)    
KARBANTARTÁS
Vízkövesedés érzékelése AUTOMATIKUS  
Öblítőprogram AUTOMATIKUS  
Tejkezelő rendszer öblítőprogramja AUTOMATIKUS  
Tisztító program AUTOMATIKUS  
Vízkő-mentesítési emlékeztető AUTOMATIKUS  
Vízszűrő rendszer    
EGYÉB
Óra    
Levehető csepptálca    
Kezdőcsomag 2 tisztítótabletta + tű a gőzölő rendszer tisztításához  
Be/Ki kapcsoló    
Programozható automatikus bekapcsolás    
Színek fekete  
KÜLÖNLEGES
Képernyő OLED  
KÖNNYEN HASZNÁLHATÓ
Kivehető víztartály IGEN  

accessoires

Dokumentáció

GYIK

Igen. A teljesen automata eszpresszógépek gyárilag 3-as szintű vízkeménységre vannak kalibrálva, de újrakalibrálhatók a lakóhelyén rendelkezésre álló víz keménységének megfelelően.
A vízkeménység meghatározásához (0 = nagyon lágy, 1 = lágy, 2 = enyhén kemény, 3 = kemény, 4 = nagyon kemény) mártsa az egyik, a készülékhez mellékelt papír tesztcsíkot a vízbe egy másodpercre, majd egy perc múlva olvassa le az eredményt, vagy másik megoldásként forduljon vízszolgáltatójához. A helyi önkormányzattól is kérhet tájékoztatást.
A szemes kávé őrlési finomságának beállításával változtatni lehet a kávé erősségén.
Az őrlési finomság megváltoztatásával lehetővé válik a különböző szemes kávéknak megfelelő beállítás: a nagyon erősen pörkölt és olajos szemes kávé durvább őrlést igényel, a kevésbé pörkölt kávé pedig szárazabb jellegű lesz, ezért finomabb őrlés szükséges. Minél finomabb az őrlés, annál erősebb az aroma.


Forgassa el a szemes kávé tartályban lévő beállítógombot a szemes kávé típusának és a kívánt aroma erősségének megfelelően. Ezt a beállítást őrlés közben, a gomb fokonkénti elforgatásával kell elvégezni. A harmadik elkészített kávé után határozottan érzékelhető lesz a kávé ízében bekövetkezett változás.
A Claris patront kb. 50 liter víz elhasználása után, illetve legalább 2 havonta kell cserélni.
A modelltől függően előfordulhat, hogy a gép automatikusan jelzi, hogy cserére van szükség.
A készülékben természetes módon képződnek vízkőlerakódások, amelyek befolyásolhatják a készülék teljesítményét, ha nem távolítja el őket.
A gép rendszeres vízkőmentesítésével megőrizheti a gép megfelelő működését és biztosíthatja annak hosszú élettartamát azáltal, hogy a vízzel rendszeresen érintkező és a vízkőre hajlamos minden egyes áramkörről eltávolítja a vízkövet és a vízkőlerakódásokat.
Minden berendezésünkben megtalálható egy figyelmeztető funkció, amely jelzi, hogy mikor kell vízkőmentesíteni.
Normális esetben előfordulhat, hogy nem kap figyelmeztető üzenetet, ha kevés gőzt/forró vizet fogyaszt.
Az eszpresszógép egy számlálóval van felszerelve, ami automatikusan figyelmezteti Önt, amikor bizonyos mennyiségű gőz/felforralt forró víz után, illetve bizonyos paraméterek alapján vízkőmentesítésre van szükség: fogyasztás, vízkeménység, ...
Az eszpresszógép egy számlálóval van felszerelve, ami automatikusan figyelmezteti Önt, amikor bizonyos mennyiségű gőz/felforralt forró víz után, illetve bizonyos paraméterek alapján vízkőmentesítésre van szükség: fogyasztás, vízkeménység stb.
Ezért normális jelenség, ha nem kap értesítést, mert kevés gőzt/forró vizet fogyaszt.
Csak akkor van szükség vízkőmentesítésre, amikor a gépen a figyelmeztető üzenet megjelenik.
A gép vízkőmentesítéséhez kövesse a használati útmutatóban található utasításokat.
Javasoljuk, hogy amint megjelenik a riasztás, azonnal végezze el a vízkőmentesítést, és olyan vízkőoldó terméket használjon, amelynek adagolását csapataink pontosan meghatározták és tesztelték, így az egyrészt hatékonyan véd a vízkő ellen, másrészt pedig nem veszélyezteti vagy károsítja a gép belső alkatrészeit.
Csak akkor van szükség vízkőmentesítésre, amikor a figyelmeztető üzenet megjelenik.
Bizonyos számú kávé elkészítése után fontos, hogy egy tisztítótablettával megtisztítsa és zsírtalanítsa a gép teljes kávéfőzési körét, mivel ezzel megőrizheti az italok ízminőségét.

A gép tisztítási programmal rendelkezik, és több paramétertől függően automatikusan figyelmeztet, ha erre szükség van: fogyasztás, vízkeménység stb.

Javasoljuk, hogy amint megjelenik a riasztás, azonnal végezze el a tisztítást, és olyan tablettát használjon, amelynek adagolását csapataink pontosan meghatározták és tesztelték, így az egyrészt hatékonyan használható, másrészt pedig nem veszélyezteti vagy károsítja a gép belső alkatrészeit.
A gép egyedi kialakítású, hidraulikus technológiát használ a tökéletes kávék elkészítéséhez.

Ez a felépítés lehetővé teszi a kávéfőzési kör nyomás alatti öblítését és automatikus ürítését, minden egyes csésze kávé után: ez garantálja a tökéletes higiéniát.

Ez az egyedülálló rendszer:
  • Biztosítja, hogy ne maradjon víz a gép belsejében, csökkenti a vízkőlerakódást és biztosítja a hosszú távú teljesítményt. A csepegtető tálcában víz marad minden egyes használat után, ami ennek az automatikus öblítési/ürítési rendszernek az eredménye.
  • Minimálisra csökkenti a tisztítási és karbantartási igényeket, így Ön teljes nyugalomban kávézhat.
Csepegtető tálca
A csepegtető tálca arra szolgál, hogy felfogja a kávéfőzés közben és azután a gépből kifolyó vizet vagy kávét. Fontos, hogy mindig a helyén legyen, és hogy rendszeresen ki legyen ürítve. Higiéniai okokból azt javasoljuk, hogy naponta vegye ki a csepegtető tálcát és tisztítsa meg, majd hagyja megszáradni a levegőn, mielőtt visszatenné a gépbe.
Ha a lebegőelemek felső pozícióban vannak, túlfolyás lép fel. Ez azt jelenti, hogy ki kell üríteni a csepegtető tálcát.

Kávézaccgyűjtő
A kávézaccgyűjtőbe kerül a kávézacc.
Higiéniai okokból azt javasoljuk, hogy a kávézaccgyűjtőt minden nap tisztítsa meg forró szappanos víz alatt, és hagyja megszáradni a levegőn, mielőtt visszatenné a gépbe.
A gép jelzi, amikor ki kell üríteni a kávézaccgyűjtőt.
Ennél gyakrabban is kiürítheti, de ügyeljen arra, hogy a gép bekapcsolásakor visszateszi a helyére, így a gép észlelni tudja az ürítést.
Fontos:
• A kávézaccgyűjtő fent leírtak szerinti rendszeres ürítésének elmulasztása károsíthatja a gépet.
• A kávézaccgyűjtő mosogatógépben nem tisztítható.

Víztartály
A kávé aromájának megőrzése érdekében, illetve higiéniai okokból azt javasoljuk, hogy friss vizet használjon, a tartályt naponta tisztítsa meg forró vízzel és szivaccsal, majd hagyja megszáradni a levegőn, mielőtt visszahelyezi a gépbe.

Szemeskávétartály
A kávébabok zsíros maradványokat hagyhatnak a tartály oldalán, ami befolyásolhatja a kávé minőségét. Az aroma megőrzése érdekében, illetve higiéniai okokból azt javasoljuk, hogy minden feltöltés alkalmával törölje át egy tiszta, puha, száraz ruhával.
Fontos: Ne használjon vizet a szemeskávétartály tisztításához, mivel a tartályban lévő víz károsíthatja a gépet.
Azt javasoljuk, hogy csak akkor vízkőmentesítse a gépet, amikor erre a készülék figyelmezteti, mivel így elkerülheti a nem vízkőmentesített alkatrészek károsodását.

Az első néhány hónapban, ha az elkészített italok száma alapján nincs szükség vízkőmentesítésre, előre nem fogja tudni manuálisan vízkőmentesíteni a gépet (az automatikus riasztáson kívül).
Adott számú ital után lehetővé válik a manuális vízkőmentesítés (modelltől függően).
Nem kell azonnal elindítania a tisztítóprogramot, amikor a gép erre figyelmezteti, de rövid időn belül el kell végeznie azt.
Ha a tisztítást csak később végzi el, a figyelmeztető üzenet addig a kijelzőn marad, amíg az meg nem történik.
Ezt számos dolog okozhatja:
• Nincs víz a tartályban; töltse fel a tartályt,
• A tartály nincs megfelelően behelyezve; nyomja le erősen a tartályt,
• A szűrő eltömítődött; az őrölt kávé túl finom szemű. Tisztítsa meg a szűrőtartót és próbálkozzon kevésbé finomra őrölt kávéval,
• A szivattyú nincs légtelenítve; lásd a légtelenítésre vonatkozó utasításokat,
• A készülékében túl sok vízkő gyűlt fel; vízkőtlenítse,
• A Claris szűrőbetétet kicserélték, de nem légtelenítették; lásd a légtelenítésre vonatkozó utasításokat.
A készülék automatikusan újraindul, amikor véget ér az áramszünet, és készen áll az új ciklusra.
Ellenőrizze, hogy nem csordult-e túl a csepptálca, és szükség esetén ürítse ki.
Ellenőrizze, hogy megfelelően a helyén van-e a csepptálca.
Ellenőrizze, hogy nincs-e eltömődve a gőzfúvóka.
Miután kikapcsolta a készüléket és hagyta kihűlni: a mellékelt tűvel tisztítsa meg a fúvóka nyílásait, megszüntetve az eltömődéseket.
Egy tűvel szüntesse meg az eltömődést a gőzfúvóka segédcsövének a nyílásánál.
Távolítsa el az Claris patront.
Ha a készülékében van vízszűrő, távolítsa el. Ha ez nem oldja meg a problémát, forgassa el jobbra az őrlemény finomságát beállító gombot, hogy a gép durvábbra őrölje a kávét (ez a használt kávé típusától függhet).
Futtasson le egy vagy több öblítési ciklust.
Ismételt használat esetén néhány csepp jöhet ki a gőzfúvókából.
  • Ellenőrizze, hogy van-e kávé a szemeskávétartályban, illetve hogy megfelelő-e a kávé adagolása.

  • Ne használjon olajos, karamellizált vagy ízesített kávét.

  • A két csészés funkció használatával készítse el két ciklusban az italt.

  • Állítsa be a kávé őrlési finomságát a szemeskávétartályban található gomb forgatásával.    A modellnek megfelelően:
Ellenőrizze a kiválasztott kávé hőmérséklet-beállítását, és ha szükséges, változtassa meg.
Melegítse elő a csészéket azzal, hogy forró vízzel öblíti ki őket: ezzel elkerülheti a hideg csészék által okozott „hősokkot”.
Az elkészült kávé minősége még jobb lesz.
Ellenőrizze, hogy a tartály helyesen van-e behelyezve a készülékbe.
Bizonyosodjon meg arról, hogy a mágneses úszó szabadon lebeg-e a víztartályban
Öblítse ki a tartályt, és ha szükséges, vízkőtlenítse.
Ellenőrizze, hogy nincs-e eltömődve a tejbe lógó cső.
Ellenőrizze, hogy a rugalmas cső megfelelően van-e beillesztve a tartozékba és nem tud-e levegőt beszívni.
Miután kikapcsolta és hagyta kihűlni a készüléket, szüntesse meg az Auto-Cappuccino tartozék kimenetének dugulását.
A tartozékot minden használat után meg kell tisztítani.
A zaj legnagyobb részét az őrlőmű adja ki. Emiatt kávédarálás közben normális egy kis zaj kibocsátása.
Néha valamilyen idegen test kerül az őrlőbe. Ebben az esetben ürítse ki a kávétartályt, és porszívózza ki az őrlő körüli részt.
A kávédaráló beépített őrlőtárcsáinak hosszabb élettartama értekében jó minőségű kávé használatát javasoljuk.

Ha a gép továbbra is rendellenes hangot ad ki, forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz.
A kávé finomabbra őrléséhez forgassa el balra az őrlemény finomságát beállító gombot. Távolítsa el az Claris patront.
Az őrlő beállítását csak működés közben módosítsa.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
A készülék olyan funkcióval van felszerelve, amely automatikusan észleli és szabályozza a kávébab és a víz szintjét.

A csepegtető tálca feletti intuitív fényjelzés pirosan világít, és a kijelzőn megjelenő üzenet jelzi, hogy a szemeskávétartályt és a víztartályt fel kell tölteni.

A tartály feltöltése után nyomja meg az „OK” gombot az ital elkészítéséhez.Miután elvégezte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat – ehhez csatlakoztasson hozzá egy másik készüléket. Kapcsolja ki és húzza ki a készüléket, majd várjon 1 percet és indítsa újra.
Ha továbbra sem működik, ne próbálja meg saját kezűleg szétszerelni vagy megjavítani a készüléket, hanem vigye el egy hivatalos szervizközpontba.
A jelzőfény csak néhány kávéfőzési ciklus elvégzése után lép működésbe. Ha az első kávéfőzési ciklusokat kávébab nélkül végezte el, akkor a funkció működéséhez egyszerűen csak helyezzen kávébabot a tartályba, és végezzen el 2 vagy 3 kávéfőzési ciklust.
Az arabica kávészemek adják a legjobb aromát és koffein tartalmuk természetes módon alacsony. Kísérletezzen a különböző változatokkal, keverékekkel és pörkölési fokozatokkal, amíg meg nem találja az Ön számára legjobb ízt. Általánosságban az mondható, hogy minél sötétebbre pörkölik a kávét, annál erőteljesebb a kávé aromája. A finom pörkölés kihozza az aromák teljességét és olyan kávét eredményez, amely egyszerre könnyű és aromadús - igazi ínyenceknek való ital! A nagyszerű kávék mindig csak finoman pörköltek lehetnek, hogy gazdagságuk, finomságuk és komplex mivoltuk érvényre juthasson. Kerülje a nagyon sötétre pörkölt kávészemeket, mert ezek olajosabbak, és eltömítik a kávéfőző gépet. Ellenőrizze azt is, hogy nem keveredett a kávészemek közé kis kődarab, ami szintén károsíthatja a gépet. Soha ne használjon instant vagy őrült kávét.
Az igazi eszpresszó jele a kávékrém, amely a gépben keletkezik a kávé főzése során. A nyomást bar-ban mérik (1,5 és 19 között). Minél magasabb a nyomás, annál gazdagabb és tömörebb a krém.
Az eszpresszónak erősebb az aromája a „normál” kávéhoz képest.
Az eszpresszó könnyen azonosítható gazdag aromájáról, valamint az elkészült kávé tetején megjelenő krémszerű habról.
Az elkészítéséhez 15 bar nyomás szükséges (ilyen nyomást csak a presszógépek tudnak fejleszteni), a víznek 90–92 °C hőmérsékletűnek kell lennie, a kávét pedig finomra kell őrölni (a szükséges mennyiség 7 g / csésze).
Nem, ezeket a készülékeket kifejezetten az adott típusú kávékhoz terveztük.
Ha rossz típusú kávé tölt be, távolítsa el, és töltse fel a gépet a megfelelő típusú kávéval.
A babkávé élettartamának meghosszabbítása érdekében a legjobb, amit tehetünk, hogy rögtön egy légzáró tartályba zárjuk és betesszük a hűtőgépbe. Ilyen módon maximum 3 hónapig tartható el a szemes kávé.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Amennyiben úgy gondolja, hogy egy alkatrész hiányzik, kérjük, hívja az Ügyfélszolgálatot és mi segítünk megtalálni a megfelelő megoldást.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.
Scroll To Top