EVIDENCE ONE EA895E10

Kiváló kávé egyetlen érintéssel – mindenkinek, vagy csupán Önnek
Olvass tovább
Ref : EA895E10

Legfontosabb adatok

Description

KRUPS Evidence One kávéfőző: kiváló kávé egyetlen érintéssel

A pontosan az Ön ízlésének megfelelő, kiváló kávétól már csak egyetlen gombnyomás választja el. A KRUPS Evidence One automata kávéfőzővel olyan kávét készíthet, mintha a saját személyes baristája készítette volna az alapanyagok hagyományos arányának megtartása mellett, vagy a saját ízlésének megfelelő, pontosan személyre szabott kávét. Ez a kiváló automata kávéfőző KRUPS QUATTRO FORCE technológiával felszerelt, amely optimális kávédarálást, tömörítést, kávékészítést, illetve tisztítást biztosít, annak érdekében, hogy Ön minden csészében és minden nap a legjobb kávét fogyaszthassa. A személyre szabható beállítás 12 saját recept elmentését teszi lehetővé, amelyeket egyetlen gombnyomással előhívhat és még tovább módosíthat 3 féle erősségű kávé választásával. Ezzel a csúcsminőségű, fejlett technológiával felszerelt készülékkel, amely a nagyméretű kezelőpanelnek és a színes ikonoknak köszönhetően rendkívül könnyen kezelhető, a kávé- és tejes italok és finom, forró teák egész sora készíthető el – és csupán egyetlen érintéssel!

Műszaki adatok

Teljesítmény 1450  W
Nyomás 15  
Kávédaráló Kúp alakú fém daráló  
Babkávétároló kapacitása 260.0  g
Víztartály űrtartalma 2.3  L
Kivehető víztartály    
Üres víztartály érzékelő rendszer    
Zacctároló kapacitása 9.0  
Szabadalmaztatott kompakt Thermoblock rendszer (CTS)    
Receptek száma 17.0  
One-Touch Cappuccino funkció: cappuccino egyetlen érintésre    
Tejtartó One  
Receptek Ristretto, Doppio, Espresso, Long Coffee, Americano, Cappuccino, Latte Macchiato, Caffe Latte, Frothy Milk, Herbal tea, Green tea, Black tea  
Egyszerre készíthető kávék száma ciklusok 2.0  
Egyszerre készíthető tejeskávék száma ciklusok 2  
A kávé őrlési finomságának beállítása Manuális (3 szint)  
Választható hőfokok száma 3  
Kávéhőmérséklet beállítása 3  
Automatikus dupla őrlési ciklus nagy mennyiségő kávékhoz (220 ml)    
A kávéadagoló fej és a csepptálca maximális távolsága 15.0  cm
Állítható magasságú kávékifolyó    
Gőz funkció    
Vízkövesedés érzékelése AUTOMATIKUS  
Öblítőprogram AUTOMATIKUS  
Tisztító program AUTOMATIKUS  
Vízkő-mentesítési emlékeztető AUTOMATIKUS  
Vízszűrő rendszer    
Programozható automatikus kikapcsolás    
Levehető csepptálca    
Garancia 2 év  
Be/Ki kapcsoló    
Programozható automatikus bekapcsolás    
Energiatakarékos üzemmód    
Színek Pewter  

GYIK

Igen. A teljesen automata eszpresszógépek gyárilag 3-as szintű vízkeménységre vannak kalibrálva, de újrakalibrálhatók a lakóhelyén rendelkezésre álló víz keménységének megfelelően.
A vízkeménység meghatározásához (0 = nagyon lágy, 1 = lágy, 2 = enyhén kemény, 3 = kemény, 4 = nagyon kemény) mártsa az egyik, a készülékhez mellékelt papír tesztcsíkot a vízbe egy másodpercre, majd egy perc múlva olvassa le az eredményt, vagy másik megoldásként forduljon vízszolgáltatójához. A helyi önkormányzattól is kérhet tájékoztatást.
A kávé őrlési finomságának beállításához az őrlőmű működése közben (az őrlőmű működési hangját a kávé kifolyásának elindulása előtt hallhatja) forgassa el a gombot (az elforgatható gomb a szemeskávétartályban található).
A készüléket a használt víz keménységének megfelelően ajánlott beállítani. A vízkeménységet a készülékhez mellékelt tesztcsíkkal határozhatja meg, vagy vízszolgáltatójától is megkérdezheti.
Az íz optimalizálása és a készülék élettartamának növelése érdekében a Claris-Aqua Filter System patronjainak használatát javasoljuk. A patront a tartály aljára kell csavarozni, és meg kell adni a megfelelő beállításokat.
Csatlakoztassa a készüléket, de még ne kapcsolja be.
Nyissa ki a szervizajtót.
Kalibrálja a készüléket a vízkeménységnek megfelelően.
Állítsa be a kávé hőmérsékletét.
Állítsa be az automatikus tápellátás-megszakító mechanizmust.
Zárja be a szervizajtót.
Vegye ki, töltse fel és helyezze be a víztartályt.
Rakjon kávét az erre a célra szolgáló tartályba.
Mivel a készülékeket a gyárban tesztelik, előfordulhat, hogy kávémaradvány van a készülékben az első használatkor.
Futtasson le egy kávékészítési ciklust vízzel, hogy kiöblítse a készüléket.
Állítsa be a kávé őrlési finomságát.
Természetes, hogy a kávéfőzőben elkezd lerakódni a vízkő. A rendszeresen elvégzett vízkőmentesítés segít megvédeni a kávéfőzőt és biztosítja a hosszabb élettartamát; emellett azt is biztosítja, hogy az elkészült kávé folyamatosan azonos minőségű legyen. A vízkő visszafordíthatatlanul ronthatja a gép teljesítményét.
A vízkőmentesítést a készülékéhez mellékelt használati útmutatónak megfelelően végezze, mivel az alkalmazott eljárás az adott modelltől függ.
A gyártó által kínált vízkőmentesítő termék használatát javasoljuk.
Másik megoldásként feloldhat két evőkanál borkősavat vagy citromsavat (mindkettő gyógyszertárakban vagy vegyiárú-boltokban kapható) fél liter forró vízben; öntse ezt a keveréket a víztartályba.
Ha átlagosan naponta négy csésze kávét készít és a víz kemény, 3 havonta javasolt végrehajtani a vízkőmentesítést.
Ha olyan területen él, ahol nagyon kemény a víz, gyakrabban is végrehajthatja a vízkőmentesítést.
A készülék jelzi, ha cserélni kell a Claris Aqua Filtert.
A Claris patront kb. 50 liter víz szűrése után, illetve minimum két havonta kell cserélni.
Igen, ha vízkő rakódik le benne.
Tisztítsa meg vízzel és/vagy a készülék gyártója által ajánlott tisztítószerekkel.
Így nem fog eltömődni a vízkimenet, illetve nem merülnek fel hihiéniai problémák.
Ezt számos dolog okozhatja:
• Nincs víz a tartályban; töltse fel a tartályt,
• A tartály nincs megfelelően behelyezve; nyomja le erősen a tartályt,
• A szűrő eltömítődött; az őrölt kávé túl finom szemű. Tisztítsa meg a szűrőtartót és próbálkozzon kevésbé finomra őrölt kávéval,
• A szivattyú nincs légtelenítve; lásd a légtelenítésre vonatkozó utasításokat,
• A készülékében túl sok vízkő gyűlt fel; vízkőtlenítse,
• A Claris szűrőbetétet kicserélték, de nem légtelenítették; lásd a légtelenítésre vonatkozó utasításokat.
A készülék automatikusan újraindul, amikor véget ér az áramszünet, és készen áll az új ciklusra.
Ellenőrizze, hogy nem csordult-e túl a csepptálca, és szükség esetén ürítse ki.
Ellenőrizze, hogy megfelelően a helyén van-e a csepptálca.
Ellenőrizze, hogy nincs-e eltömődve a gőzfúvóka.
Miután kikapcsolta a készüléket és hagyta kihűlni: a mellékelt tűvel tisztítsa meg a fúvóka nyílásait, megszüntetve az eltömődéseket.
Egy tűvel szüntesse meg az eltömődést a gőzfúvóka segédcsövének a nyílásánál.
Távolítsa el az Claris patront.
Ha a készülékében van vízszűrő, távolítsa el. Ha ez nem oldja meg a problémát, forgassa el jobbra az őrlemény finomságát beállító gombot, hogy a gép durvábbra őrölje a kávét (ez a használt kávé típusától függhet).
Futtasson le egy vagy több öblítési ciklust.
Ismételt használat esetén néhány csepp jöhet ki a gőzfúvókából.
Ellenőrizze, hogy van-e kávé a szemeskávétartályban, illetve hogy megfelelő-e a kávé adagolása.
Ne használjon olajos, karamellizált vagy ízesített kávét.
Csökkentsen a kávémennyiségen az elforgatható gombbal (amely a szemeskávétartályban található). Nyomja meg a kávé gombot. A kávé finomabbra őrléséhez forgassa el balra az őrlemény finomságát beállító gombot.



A két csészés funkció használatával készítse el két ciklusban az italt.
Ellenőrizze a kiválasztott kávé hőmérséklet-beállítását, és ha szükséges, változtassa meg.
Melegítse elő a csészéket azzal, hogy forró vízzel öblíti ki őket: ezzel elkerülheti a hideg csészék által okozott „hősokkot”.
Az elkészült kávé minősége még jobb lesz.
Ellenőrizze, hogy a tartály helyesen van-e behelyezve a készülékbe.
Bizonyosodjon meg arról, hogy a mágneses úszó szabadon lebeg-e a víztartályban
Öblítse ki a tartályt, és ha szükséges, vízkőtlenítse.
Ellenőrizze, hogy nincs-e eltömődve a tejbe lógó cső.
Ellenőrizze, hogy a rugalmas cső megfelelően van-e beillesztve a tartozékba és nem tud-e levegőt beszívni.
Miután kikapcsolta és hagyta kihűlni a készüléket, szüntesse meg az Auto-Cappuccino tartozék kimenetének dugulását.
A tartozékot minden használat után meg kell tisztítani.
A zaj legnagyobb részét az őrlőmű adja ki. Emiatt kávédarálás közben normális egy kis zaj kibocsátása.
Néha valamilyen idegen test kerül az őrlőbe. Ebben az esetben ürítse ki a kávétartályt, és porszívózza ki az őrlő körüli részt.
A kávédaráló beépített őrlőtárcsáinak hosszabb élettartama értekében jó minőségű kávé használatát javasoljuk.

Ha a gép továbbra is rendellenes hangot ad ki, forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz.
A kávé finomabbra őrléséhez forgassa el balra az őrlemény finomságát beállító gombot. Távolítsa el az Claris patront.
Az őrlő beállítását csak működés közben módosítsa.
A csapvíz (normális háztartási ivóvíz) teljesen megfelelő, amíg mentes a szagoktól, mert azok megváltoztathatják az ital ízét. A palackozott víz szintén megfelelő.
Ne használjon hűtött vagy meleg vizet, mert az hatással lehet az ital hőmérsékletére.
Mindig friss vizet használjon és cserélje ki a vizet, ha a rendszert már több, mint 2 napja nem használta.
Hideg italokhoz használjon szobahőmérsékletű vizet, soha ne hűtött vizet és helyezzen kettő vagy több jégkockát (20 g jégkockánként) a csészébe.
Vegye figyelembe, hogy a víz keménysége a fő oka a gép meszesedésének, ezért ajánlott gyakran vízkőteleníteni a gépet (három havonta vagy ritkábban a víz keménységének megfelelően).
Az arabica kávészemek adják a legjobb aromát és koffein tartalmuk természetes módon alacsony. Kísérletezzen a különböző változatokkal, keverékekkel és pörkölési fokozatokkal, amíg meg nem találja az Ön számára legjobb ízt. Általánosságban az mondható, hogy minél sötétebbre pörkölik a kávét, annál erőteljesebb a kávé aromája. A finom pörkölés kihozza az aromák teljességét és olyan kávét eredményez, amely egyszerre könnyű és aromadús - igazi ínyenceknek való ital! A nagyszerű kávék mindig csak finoman pörköltek lehetnek, hogy gazdagságuk, finomságuk és komplex mivoltuk érvényre juthasson. Kerülje a nagyon sötétre pörkölt kávészemeket, mert ezek olajosabbak, és eltömítik a kávéfőző gépet. Ellenőrizze azt is, hogy nem keveredett a kávészemek közé kis kődarab, ami szintén károsíthatja a gépet. Soha ne használjon instant vagy őrült kávét.
Az igazi eszpresszó jele a kávékrém, amely a gépben keletkezik a kávé főzése során. A nyomást bar-ban mérik (1,5 és 19 között). Minél magasabb a nyomás, annál gazdagabb és tömörebb a krém.
Az eszpresszónak erősebb az aromája a „normál” kávéhoz képest.
Az eszpresszó könnyen azonosítható gazdag aromájáról, valamint az elkészült kávé tetején megjelenő krémszerű habról.
Az elkészítéséhez 15 bar nyomás szükséges (ilyen nyomást csak a presszógépek tudnak fejleszteni), a víznek 90–92 °C hőmérsékletűnek kell lennie, a kávét pedig finomra kell őrölni (a szükséges mennyiség 7 g / csésze).
Nem, ezeket a készülékeket kifejezetten az adott típusú kávékhoz terveztük.
Ha rossz típusú kávé tölt be, távolítsa el, és töltse fel a gépet a megfelelő típusú kávéval.
A babkávé élettartamának meghosszabbítása érdekében a legjobb, amit tehetünk, hogy rögtön egy légzáró tartályba zárjuk és betesszük a hűtőgépbe. Ilyen módon maximum 3 hónapig tartható el a szemes kávé.
Scroll To Top