PIXIE XN301TCP titán

Többet tud, mint amennyit mutat
Olvass tovább
Ref : XN301TCP

Legfontosabb adatok

Description

KRUPS Nespresso Pixie kapszulás kávéfőző: Nagy dolgok kis csomagolásban

Ki állítja, hogy ami kicsi, az nem lehet jó? A PIXIE kapszulás kávéfőző csupán 8 kapszula magasságú, azonban nagy nyomásának és okos funkcióknak köszönhetően kiváló minőségű kávéval ajándékozza meg minden nap. Optimalizált formatervén mindössze 2 nyomógomb található az egyszerű használatért, a mély víztartály pedig jelzőfénnyel figyelmezteti Önt az alacsony vízszintre. A PIXIE kapszulás kávéfőzővel élvezheti a világ legjobb kávészemeiből készített kiváló kávét.

Műszaki adatok

Nyomás 19  
Készülék aktiválás Nyomja meg az Espresso vagy Lungo gombot  
Receptek száma 2  
Receptek Eszpresszó, Lungo  
Egyszerre készíthető kávék száma 1  
Programozható automatikus kikapcsolás 9 vagy 30 perc  
Állítható csepptálca (szintek száma) 2  
Garancia 2 év  
Automatikus kikapcsolás (bizonyos idő után kikapcsol) 9 vagy 30 perc  
Színek titán  

Dokumentáció

GYIK

Természetes, hogy a kávéfőzőben elkezd lerakódni a vízkő. A rendszeresen elvégzett vízkőmentesítés segít megvédeni a kávéfőzőt és biztosítja a hosszabb élettartamát; emellett azt is biztosítja, hogy az elkészült kávé folyamatosan azonos minőségű legyen. A vízkő visszafordíthatatlanul ronthatja a gép teljesítményét.
A vízkőmentesítést a készülékéhez mellékelt használati útmutatónak megfelelően végezze, mivel az alkalmazott eljárás az adott modelltől függ.
A gyártó által kínált vízkőmentesítő termék használatát javasoljuk.
Másik megoldásként feloldhat két evőkanál borkősavat vagy citromsavat (mindkettő gyógyszertárakban vagy vegyiárú-boltokban kapható) fél liter forró vízben; öntse ezt a keveréket a víztartályba.
Ha átlagosan naponta négy csésze kávét készít és a víz kemény, 3 havonta javasolt végrehajtani a vízkőmentesítést.
Ha olyan területen él, ahol nagyon kemény a víz, gyakrabban is végrehajthatja a vízkőmentesítést.
Igen, ha vízkő rakódik le benne.
Tisztítsa meg vízzel és/vagy a készülék gyártója által ajánlott tisztítószerekkel.
Így nem fog eltömődni a vízkimenet, illetve nem merülnek fel hihiéniai problémák.
Ellenőrizze, hogy nem csordult-e túl a csepptálca, és szükség esetén ürítse ki.
Ellenőrizze, hogy megfelelően a helyén van-e a csepptálca.
A csapvíz (normális háztartási ivóvíz) teljesen megfelelő, amíg mentes a szagoktól, mert azok megváltoztathatják az ital ízét. A palackozott víz szintén megfelelő.
Ne használjon hűtött vagy meleg vizet, mert az hatással lehet az ital hőmérsékletére.
Mindig friss vizet használjon és cserélje ki a vizet, ha a rendszert már több, mint 2 napja nem használta.
Hideg italokhoz használjon szobahőmérsékletű vizet, soha ne hűtött vizet és helyezzen kettő vagy több jégkockát (20 g jégkockánként) a csészébe.
Vegye figyelembe, hogy a víz keménysége a fő oka a gép meszesedésének, ezért ajánlott gyakran vízkőteleníteni a gépet (három havonta vagy ritkábban a víz keménységének megfelelően).
Ha a készüléket hónapok óta nem használta, előfordulhat, hogy a szivattyú nehezen tudja újraindítani a vízáramlást.
Ilyenkor amikor kis vagy nagy csészényi mennyiséget választ, a szivattyú hangosan működik, de a víz nem folyik ki.
- Ha van bent kapszula, távolítsa el.
- Töltse fel a víztartályt a maximum jelzésig forró (60 °C-os) vízzel.
- Kapcsolja be a készüléket, és válassza a nagy csészét.
- 3 másodpercenként vegye ki és helyezze vissza a tartályt. A tartály szelepéből levegőbuborékok fognak kijönni.
- Ezzel elvégzi az átmosást, és a víznek keresztül kell áramlani a kávékifolyón.

Ha a fenti lépések elvégzése nem vezet eredményre, vigye a készüléket hivatalos szakszervizbe.
Az eszpresszónak erősebb az aromája a „normál” kávéhoz képest.
Az eszpresszó könnyen azonosítható gazdag aromájáról, valamint az elkészült kávé tetején megjelenő krémszerű habról.
Az elkészítéséhez 15 bar nyomás szükséges (ilyen nyomást csak a presszógépek tudnak fejleszteni), a víznek 90–92 °C hőmérsékletűnek kell lennie, a kávét pedig finomra kell őrölni (a szükséges mennyiség 7 g / csésze).
Scroll To Top