OPIO XP320830 fekete

Tökéletes kontroll a kávék felett az autentikus eszpresszótól a krémes cappuccino-ig
Olvass tovább
Ref : XP320830

Legfontosabb adatok

Description

KRUPS OPIO karos eszpresszógép: maximális precizitás, maximális ízélmények

Az OPIO karos eszpresszógép igazi eszpresszót és krémes cappuccinót varázsol egyenesen a csészéjébe, professzionális minőségben, valódi aromával és ízben. A manuális beállítási funkció segít elérni a tökéletes ízt és konzisztenciát, míg a 15 bar nyomású olasz szivattyú tökéletes ízeredményeket garantál, keserű utóízek nélkül. Az alumínium vízmelegítő fejlett technológiája biztosítja a gyors felmelegítést, míg a gőzfúvóka krémes habot készít a cappuccinora. A valódi íz kéz a kézben jár a praktikus használattal egy vagy két csésze kávé egyidejű elkészítésekor, beépített tárolóhellyel a mérőkanál és a kávétömörítő számára. A terméket fejlett funkciók egészítik ki, beleértve az 1,5 l űrtartalmú kivehető víztartályt és a csésze-melegítőt, ami a professzionális kávékészítés alapeleme - az OPIO kávéfőző rendkívüli háztartási eszpresszógép.

Műszaki adatok

Tömörítés Manual Accessorie : Spoon/tamper  
Egyszerre készíthető kávék száma 2  
Levehető csepptálca    
Gőz funkció    
Gőzfúvóka    
Kivehető víztartály    
Színek BLACK  
Be/Ki kapcsoló    

accessoires

Dokumentáció

GYIK

Mindig használjon hideg (egyenesen a hűtőből kivett), és nagyon friss tejet. Minden tej habzik, ha friss és hideg. Ha fölözött, vagy tartós fölözött tejet használ, jobb eredményt érhet el. Gondoskodjon arról, hogy az edény, amelyben a tejet habosítja, szintén hűtött/hideg legyen. Rozsdamentes acélból, vagy üvegből készült edénnyel érhető el a legjobb eredmény.
Tej habosítás 6 lépésben:
• Vegyen elő egy megfelelő méretű kancsót és félig töltse meg HIDEG tejjel.
• A gőzfúvóka végét eressze bele a tejbe, épp csak a felszíne alá.
• Gyorsan állítsa a gőzszelepet egy fél fordulattal teljesen nyitott állásba.
• Folyamatosan mozgassa lefelé a kancsót, amíg jellegzetes SSSSSZT…SSSSSZT hangot hall.
• Folytassa a lefelé mozgatást (NE MOZGASSA VISSZAFELÉ A KANCSÓT!), hogy a tej a kancsó tetejéig emelkedjen sűrű habot képezve.
• A tejet melegítse tovább, amíg a hőmérő (ha van) 60°C-ot nem mutat. Zárja el a szelepet és AZONNAL törölje le a gőzkart.
Egy finom tűvel szúrja át az eltömődést. Annak érdekében, hogy a gőzfúvóka tiszta maradjon, a Cappuccino elkészítése után mindig fordítsa egy pillanatra a gőzölő gombot a gőzölés állásba, hogy kifújjon minden tejmaradványt a fúvókából (tartson alá egy üres edényt, hogy felfogja a kicsöppenő tejet). A habosítás után azonnal tisztítsa meg a gőzfúvókát, vagy habosítót nedves ruhával.
Természetes, hogy a kávéfőzőben elkezd lerakódni a vízkő. A rendszeresen elvégzett vízkőmentesítés segít megvédeni a kávéfőzőt és biztosítja a hosszabb élettartamát; emellett azt is biztosítja, hogy az elkészült kávé folyamatosan azonos minőségű legyen. A vízkő visszafordíthatatlanul ronthatja a gép teljesítményét.
Az eszpresszógép tartozékait ne mossa mosogatógépben.
Rendszeresen ürítse a csepptálcát, és ha szükséges a csepptálcát és a rácsot vízzel és kevés, kíméletes tisztítószerrel tisztítsa, majd öblítse le és szárítsa meg.
A kávékészítő fejet, a szűrőtartót és a szűrőt minden használat után meg kell tisztítani: a kávékészítő fejet nedves ruhával, a szűrőtartót és a szűrőt pedig kevés kíméletes tisztítószerrel és vízzel. Öblítse el és hagyja megszáradni.
A melegítőtálcát ugyanezen a módon kell karban tartani.
A vízkőmentesítést a készülékéhez mellékelt használati útmutatónak megfelelően végezze, mivel az alkalmazott eljárás az adott modelltől függ.
A gyártó által kínált vízkőmentesítő termék használatát javasoljuk.
Másik megoldásként feloldhat két evőkanál borkősavat vagy citromsavat (mindkettő gyógyszertárakban vagy vegyiárú-boltokban kapható) fél liter forró vízben; öntse ezt a keveréket a víztartályba.
Ha átlagosan naponta négy csésze kávét készít és a víz kemény, 3 havonta javasolt végrehajtani a vízkőmentesítést.
Ha olyan területen él, ahol nagyon kemény a víz, gyakrabban is végrehajthatja a vízkőmentesítést.
Igen, ha vízkő rakódik le benne.
Tisztítsa meg vízzel és/vagy a készülék gyártója által ajánlott tisztítószerekkel.
Így nem fog eltömődni a vízkimenet, illetve nem merülnek fel hihiéniai problémák.
Ellenőrizze, hogy nagyon friss és hideg tejet használ-e. Ellenőrizze, hogy a gőzfúvóka és a habosító nincs-e eltömődve.
Ezt számos dolog okozhatja:
• Nincs víz a tartályban; töltse fel a tartályt,
• A tartály nincs megfelelően behelyezve; nyomja le erősen a tartályt,
• A szűrő eltömítődött; az őrölt kávé túl finom szemű. Tisztítsa meg a szűrőtartót és próbálkozzon kevésbé finomra őrölt kávéval,
• A szivattyú nincs légtelenítve; lásd a légtelenítésre vonatkozó utasításokat,
• A készülékében túl sok vízkő gyűlt fel; vízkőtlenítse,
• A Claris szűrőbetétet kicserélték, de nem légtelenítették; lásd a légtelenítésre vonatkozó utasításokat.
A készülék automatikusan újraindul, amikor véget ér az áramszünet, és készen áll az új ciklusra.
Ellenőrizze, hogy nem csordult-e túl a csepptálca, és szükség esetén ürítse ki.
Ellenőrizze, hogy megfelelően a helyén van-e a csepptálca.
Ellenőrizze, hogy nincs-e eltömődve a gőzfúvóka.
Miután kikapcsolta a készüléket és hagyta kihűlni: a mellékelt tűvel tisztítsa meg a fúvóka nyílásait, megszüntetve az eltömődéseket.
Egy tűvel szüntesse meg az eltömődést a gőzfúvóka segédcsövének a nyílásánál.
Távolítsa el az Claris patront.
A csapvíz (normális háztartási ivóvíz) teljesen megfelelő, amíg mentes a szagoktól, mert azok megváltoztathatják az ital ízét. A palackozott víz szintén megfelelő.
Ne használjon hűtött vagy meleg vizet, mert az hatással lehet az ital hőmérsékletére.
Mindig friss vizet használjon és cserélje ki a vizet, ha a rendszert már több, mint 2 napja nem használta.
Hideg italokhoz használjon szobahőmérsékletű vizet, soha ne hűtött vizet és helyezzen kettő vagy több jégkockát (20 g jégkockánként) a csészébe.
Vegye figyelembe, hogy a víz keménysége a fő oka a gép meszesedésének, ezért ajánlott gyakran vízkőteleníteni a gépet (három havonta vagy ritkábban a víz keménységének megfelelően).
Az arabica kávészemek adják a legjobb aromát és koffein tartalmuk természetes módon alacsony. Kísérletezzen a különböző változatokkal, keverékekkel és pörkölési fokozatokkal, amíg meg nem találja az Ön számára legjobb ízt. Általánosságban az mondható, hogy minél sötétebbre pörkölik a kávét, annál erőteljesebb a kávé aromája. A finom pörkölés kihozza az aromák teljességét és olyan kávét eredményez, amely egyszerre könnyű és aromadús - igazi ínyenceknek való ital! A nagyszerű kávék mindig csak finoman pörköltek lehetnek, hogy gazdagságuk, finomságuk és komplex mivoltuk érvényre juthasson. Kerülje a nagyon sötétre pörkölt kávészemeket, mert ezek olajosabbak, és eltömítik a kávéfőző gépet. Ellenőrizze azt is, hogy nem keveredett a kávészemek közé kis kődarab, ami szintén károsíthatja a gépet. Soha ne használjon instant vagy őrült kávét.
Az igazi eszpresszó jele a kávékrém, amely a gépben keletkezik a kávé főzése során. A nyomást bar-ban mérik (1,5 és 19 között). Minél magasabb a nyomás, annál gazdagabb és tömörebb a krém.
Az őrölt kávét mindig tartsa légmentesen lezárt dobozban, vagy zárja le a zacskót egy zacskócsipesszel. A frissesség meghosszabbítására tartsa a hűtőben a dobozt.
Az eszpresszónak erősebb az aromája a „normál” kávéhoz képest.
Az eszpresszó könnyen azonosítható gazdag aromájáról, valamint az elkészült kávé tetején megjelenő krémszerű habról.
Az elkészítéséhez 15 bar nyomás szükséges (ilyen nyomást csak a presszógépek tudnak fejleszteni), a víznek 90–92 °C hőmérsékletűnek kell lennie, a kávét pedig finomra kell őrölni (a szükséges mennyiség 7 g / csésze).
Nem, ezeket a készülékeket kifejezetten az adott típusú kávékhoz terveztük.
Ha rossz típusú kávé tölt be, távolítsa el, és töltse fel a gépet a megfelelő típusú kávéval.
Közepes és finom közötti őrlést kérjen (de ne legyen túl finom). Kérhet "eszpresszó" őrlést is.
Scroll To Top