VIRTUOSO XP442C11

Modern, kompakt kávéfőzővel készített habos eszpresszó.
Olvass tovább

Legfontosabb adatok

Description

Karos kávéfőző KRUPS Virtuoso: Stílusosan készült eszpresszó

Ez a KRUPS Virtuoso karos kávéfőző telt ízű, finom eszpresszót készít, sok habbal. A kiváló minőségű nemesacél szerkezet, a modern dizájn és a kompakt méretek biztosítják a készülék hosszú élettartamát, amely az otthona díszévé válik. intuitív kezelés a kávéfőzés automatikus szabályozásával az intenzívebb kávéfogyasztási élmény érdekében. A nagyteljesítményű gőzfúvóka segítségével krém sűrűségű habot készíthet az össze kedvelt italához - az ellenállhatatlan, krémes capuccinótól kezdve a tökéletes latte macchiatoig, több tej- és habréteggel. Fedezze fel a fejlett technológiával készült eszpresszó varázsát: a KRUPS Thermoblock rendszer rendkívül gyorsan, egy perc leforgása alatt előmelegíti a kávéfőzőt, a 15 baros szivattyúnyomás pedig telt ízű és finom aromájú eszpresszót biztosít.

Műszaki adatok

FŐBB JELLEMZŐK
2 csésze egyszerre    
Víztartály űrtartalma 1  
Fűtési rendszer Thermoblock  
Tejhabosító Gőzfúvóka  
Melegvíz-adagoló    
EGYÉB JELLEMZŐK
ESE pod használható    
Elektronikus hőmérséklet-szabályozás    
Kompakt thermoblock rendszer    
Lágy pod használható    
Egyszerre készíthető kávék száma 2  
Levehető csepptálca    
Gőz funkció    
Automatikus kikapcsolás (bizonyos idő után kikapcsol) 30 perc  
Gőzfúvóka    
Kivehető víztartály    
Színek ROZSDAMENTES ACÉL ÉS FEKETE  
Be/Ki kapcsoló    

accessoires

Dokumentáció

GYIK

Mindig használjon hideg (egyenesen a hűtőből kivett), és nagyon friss tejet. Minden tej habzik, ha friss és hideg. Ha fölözött, vagy tartós fölözött tejet használ, jobb eredményt érhet el.

Gondoskodjon arról, hogy az edény, amelyben a tejet habosítja, szintén hűtött/hideg legyen. Rozsdamentes acélból, vagy üvegből készült edénnyel érhető el a legjobb eredmény.

Tej habosítás 6 lépésben:
• Vegyen elő egy megfelelő méretű kancsót és félig töltse meg hideg tejjel.
• A gőzfúvóka végét eressze bele a tejbe, épp csak a felszíne alá.
• Gyorsan állítsa a gőzszelepet egy fél fordulattal teljesen nyitott állásba.
• Folyamatosan mozgassa lefelé a kancsót, amíg jellegzetes SSSSSZT…SSSSSZT hangot hall.
• Folytassa a lefelé mozgatást (ne mozgassa visszafelé a kancsót), hogy a tej a kancsó tetejéig emelkedjen sűrű habot képezve.
• A tejet melegítse tovább, amíg a hőmérő (ha van) 60 °C-ot nem mutat. Zárja el a szelepet és azonnal törölje le a gőzkart.
A csapvíz (normális háztartási ivóvíz) teljesen megfelelő, amíg mentes a szagoktól, mert azok megváltoztathatják az ital ízét. A palackozott víz szintén megfelelő.
Ne használjon hűtött vagy meleg vizet, mert az hatással lehet az ital hőmérsékletére.
Mindig friss vizet használjon és cserélje ki a vizet, ha a rendszert már több, mint 2 napja nem használta.
Hideg italokhoz használjon szobahőmérsékletű vizet, soha ne hűtött vizet és helyezzen kettő vagy több jégkockát (20 g jégkockánként) a csészébe.
Vegye figyelembe, hogy a víz keménysége a fő oka a gép meszesedésének, ezért ajánlott gyakran vízkőteleníteni a gépet (három havonta vagy ritkábban a víz keménységének megfelelően).
Egy finom tűvel szúrja át az eltömődést. Annak érdekében, hogy a gőzfúvóka tiszta maradjon, a Cappuccino elkészítése után mindig fordítsa egy pillanatra a gőzölő gombot a gőzölés állásba, hogy kifújjon minden tejmaradványt a fúvókából (tartson alá egy üres edényt, hogy felfogja a kicsöppenő tejet). A habosítás után azonnal tisztítsa meg a gőzfúvókát, vagy habosítót nedves ruhával.
Természetes, hogy a kávéfőzőben elkezd lerakódni a vízkő. A rendszeresen elvégzett vízkőmentesítés segít megvédeni a kávéfőzőt és biztosítja a hosszabb élettartamát; emellett azt is biztosítja, hogy az elkészült kávé folyamatosan azonos minőségű legyen. A vízkő visszafordíthatatlanul ronthatja a gép teljesítményét.
Az eszpresszógép tartozékait ne mossa mosogatógépben.
Rendszeresen ürítse a csepptálcát, és ha szükséges a csepptálcát és a rácsot vízzel és kevés, kíméletes tisztítószerrel tisztítsa, majd öblítse le és szárítsa meg.
A kávékészítő fejet, a szűrőtartót és a szűrőt minden használat után meg kell tisztítani: a kávékészítő fejet nedves ruhával, a szűrőtartót és a szűrőt pedig kevés kíméletes tisztítószerrel és vízzel. Öblítse el és hagyja megszáradni.
A melegítőtálcát ugyanezen a módon kell karban tartani.
A vízkőmentesítést a készülékéhez mellékelt használati útmutatónak megfelelően végezze, mivel az alkalmazott eljárás az adott modelltől függ.
A gyártó által kínált vízkőmentesítő termék használatát javasoljuk.
Ha átlagosan naponta négy csésze kávét készít és a víz kemény, 3 havonta javasolt végrehajtani a vízkőmentesítést.
Ha olyan területen él, ahol nagyon kemény a víz, gyakrabban is végrehajthatja a vízkőmentesítést.
Igen, ha vízkő rakódik le benne.
Tisztítsa meg vízzel és/vagy a készülék gyártója által ajánlott tisztítószerekkel.
Így nem fog eltömődni a vízkimenet, illetve nem merülnek fel hihiéniai problémák.
Ellenőrizze, hogy nagyon friss és hideg tejet használ-e. Ellenőrizze, hogy a gőzfúvóka és a habosító nincs-e eltömődve.
Ezt számos dolog okozhatja:
• Nincs víz a tartályban; töltse fel a tartályt,
• A tartály nincs megfelelően behelyezve; nyomja le erősen a tartályt,
• A szűrő eltömítődött; az őrölt kávé túl finom szemű. Tisztítsa meg a szűrőtartót és próbálkozzon kevésbé finomra őrölt kávéval,
• A szivattyú nincs légtelenítve; lásd a légtelenítésre vonatkozó utasításokat,
• A készülékében túl sok vízkő gyűlt fel; vízkőtlenítse,
• A Claris szűrőbetétet kicserélték, de nem légtelenítették; lásd a légtelenítésre vonatkozó utasításokat.
A készülék automatikusan újraindul, amikor véget ér az áramszünet, és készen áll az új ciklusra.
Ellenőrizze, hogy nem csordult-e túl a csepptálca, és szükség esetén ürítse ki.
Ellenőrizze, hogy megfelelően a helyén van-e a csepptálca.
Ellenőrizze, hogy nincs-e eltömődve a gőzfúvóka.
Miután kikapcsolta a készüléket és hagyta kihűlni: a mellékelt tűvel tisztítsa meg a fúvóka nyílásait, megszüntetve az eltömődéseket.
Egy tűvel szüntesse meg az eltömődést a gőzfúvóka segédcsövének a nyílásánál.
Távolítsa el az Claris patront.
Miután követte a felhasználói kézikönyvnek a berendezés elindítására vonatkozó utasításait, ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e a fali csatlakozóaljzat azzal, hogy ahhoz egy másik készüléket csatlakoztat. Ha még mindig nem működik, ne próbálja meg szétszerelni vagy egyedül megjavítani. Ehelyett vigye be egy hivatalos szervizközpontba.
Ne használja a készüléket. A veszély elkerülésére cseréltesse ki egy hivatalos szervizközpontban.
Az arabica kávészemek adják a legjobb aromát és koffein tartalmuk természetes módon alacsony. Kísérletezzen a különböző változatokkal, keverékekkel és pörkölési fokozatokkal, amíg meg nem találja az Ön számára legjobb ízt. Általánosságban az mondható, hogy minél sötétebbre pörkölik a kávét, annál erőteljesebb a kávé aromája. A finom pörkölés kihozza az aromák teljességét és olyan kávét eredményez, amely egyszerre könnyű és aromadús - igazi ínyenceknek való ital! A nagyszerű kávék mindig csak finoman pörköltek lehetnek, hogy gazdagságuk, finomságuk és komplex mivoltuk érvényre juthasson. Kerülje a nagyon sötétre pörkölt kávészemeket, mert ezek olajosabbak, és eltömítik a kávéfőző gépet. Ellenőrizze azt is, hogy nem keveredett a kávészemek közé kis kődarab, ami szintén károsíthatja a gépet. Soha ne használjon instant vagy őrült kávét.
Az igazi eszpresszó jele a kávékrém, amely a gépben keletkezik a kávé főzése során. A nyomást bar-ban mérik (1,5 és 19 között). Minél magasabb a nyomás, annál gazdagabb és tömörebb a krém.
Az őrölt kávét mindig tartsa légmentesen lezárt dobozban, vagy zárja le a zacskót egy zacskócsipesszel. A frissesség meghosszabbítására tartsa a hűtőben a dobozt.
Az eszpresszónak erősebb az aromája a „normál” kávéhoz képest.
Az eszpresszó könnyen azonosítható gazdag aromájáról, valamint az elkészült kávé tetején megjelenő krémszerű habról.
Az elkészítéséhez 15 bar nyomás szükséges (ilyen nyomást csak a presszógépek tudnak fejleszteni), a víznek 90–92 °C hőmérsékletűnek kell lennie, a kávét pedig finomra kell őrölni (a szükséges mennyiség 7 g / csésze).
Nem, ezeket a készülékeket kifejezetten az adott típusú kávékhoz terveztük.
Ha rossz típusú kávé tölt be, távolítsa el, és töltse fel a gépet a megfelelő típusú kávéval.
Közepes és finom közötti őrlést kérjen (de ne legyen túl finom). Kérhet "eszpresszó" őrlést is.
A készülék értékes, újrahasznosítható vagy újra feldolgozható anyagokat tartalmaz. Vigye el helyi gyűjtőhelyre.
Amennyiben úgy gondolja, hogy egy alkatrész hiányzik, kérjük, hívja az Ügyfélszolgálatot és mi segítünk megtalálni a megfelelő megoldást.
Kérjük látogasson el a weboldal „Tartozékok” menüpontjához, ahol könnyedén megtalálhatja, amire a termékéhez szüksége van.
További infomációk elérhetők a weboldalon a „Garancia” címszó alatt.
Scroll To Top