Ír tiramisú

  • Személyek száma4
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő

Hozzávalók

  • 4 tojássárgája + 6 tojásfehérje
  • 80 g porcukor
  • 500 g mascarpone
  • 2 eszpresszó
  • 20 ml whisky
  • 8 babapiskóta
  • 50 g karamellkrém (dulce de leche)
  • 3 alma
  • 30 g vaj
  • 80 g kristálycukor
  • 1 kanál holland kakaópor

Elkészítés

  • Készítse el az eszpresszót és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni.
  • Kézi mixerrel vagy habverővel keverje addig a tojássárgákat a porcukorral, amíg világos és krémes állagú nem lesz a keverék. Adja hozzá a mascarponét.
  • A tojásfehérjét verje sűrű habbá.
  • Óvatosan forgassa hozzá a tojásfehérjehabot a mascarponés keverékhez.
  • A lehűtött eszpresszót ízesítse a whiskyvel és töltse egy tálba.
  • Hámozza meg az almákat. Darabolja fel apró kockákra és serpenyőben pirítsa őket vajjal és cukorral körülbelül 5 percen keresztül, majd hagyja kihűlni.
  • Minden pohárba tegyen egy kanál karamellkrémet.
  • A babapiskótákat mártsa a whiskys kkávéba és tegye őket a poharak aljára.
  • A poharakat töltse meg a mascarpone krémréteget és karamellizált alma réteget váltogatva úgy, hogy a krémréteggel fejezze be.
  • Szórja meg holland kakaóporral és tegye a hűtőbe.
  • Ideális esetben a tiramisut készítse el 24 órával a fogyasztás előtt.