Hozzávalók
- 4 tojássárgája + 6 tojásfehérje
- 80 g porcukor
- 500 g mascarpone
- 2 eszpresszó
- 20 ml whisky
- 8 babapiskóta
- 50 g karamellkrém (dulce de leche)
- 3 alma
- 30 g vaj
- 80 g kristálycukor
- 1 kanál holland kakaópor
Elkészítés
- Készítse el az eszpresszót és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni.
- Kézi mixerrel vagy habverővel keverje addig a tojássárgákat a porcukorral, amíg világos és krémes állagú nem lesz a keverék. Adja hozzá a mascarponét.
- A tojásfehérjét verje sűrű habbá.
- Óvatosan forgassa hozzá a tojásfehérjehabot a mascarponés keverékhez.
- A lehűtött eszpresszót ízesítse a whiskyvel és töltse egy tálba.
- Hámozza meg az almákat. Darabolja fel apró kockákra és serpenyőben pirítsa őket vajjal és cukorral körülbelül 5 percen keresztül, majd hagyja kihűlni.
- Minden pohárba tegyen egy kanál karamellkrémet.
- A babapiskótákat mártsa a whiskys kkávéba és tegye őket a poharak aljára.
- A poharakat töltse meg a mascarpone krémréteget és karamellizált alma réteget váltogatva úgy, hogy a krémréteggel fejezze be.
- Szórja meg holland kakaóporral és tegye a hűtőbe.
- Ideális esetben a tiramisut készítse el 24 órával a fogyasztás előtt.