Gstaad kávé

  • Személyek száma1
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő

Hozzávalók

  • 80 ml kávé
  • 50 ml erős alkohol, például rum, calvados vagy whisky
  • 1 teáskanál világosbarna cukor
  • 1 kezeletlen narancs lereszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • 1 kardamom
  • 1 rúd fahéj
  • 100 ml habtejszín 35% zsírtartalommal (hőkezelt UHT)
  • 1 teáskanál holland kakaópor

Elkészítés

  • Egy kis lábasban közepes hőmérsékleten melegítse össze az alkoholt és a cukrot. Adja hozzá a fűszereket és a reszelt narancshéjat. Fedje le és hagyja állni körülbelül 20 percig, majd szűrje le az ízesített alkoholt és dobja ki a fűszereket.
  • Az alkoholt újra melegítse fel és öntse pohárba, majd öntse rá a kávét.
  • A habtejszínt verje lágy habbá és kanalazzon egy réteget az ital tetejére.
  • Szórja meg kakaóporral.