Frappino

  • Személyek száma1
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő

Hozzávalók

  • 200 ml hideg kávé
  • 40 ml hideg eszpresszó
  • 100 ml hideg tej
  • 10 ml agávészirup vagy 2 teáskanál kristálycukor
  • 30 ml kávélikőr
  • 50 ml habtejszín 30-50% zsírtartalommal, (hőkezelt UHT)
  • 10 ml csokoládészirup

Elkészítés

  • Egy nappal a fogyasztás előtt készítse el a kávés jégkockákat: 200 ml hideg kávét adagoljon jégkockatartóba, majd tegye a fagyasztóba.
  • Másnap öntse turmixgépbe az eszpresszót, adja hozzá a kávés jégkockákat, agávészirupot, kávélikőrt és a tejet.
  • Keverje 15-20 másodpercig, majd öntse az italt pohárba.
  • A habtejszínt verje lágy habbá és díszítse vele az italt.
  • Végül csurgasson rá csokoládészirupot.