Kávékrém

  • Személyek száma4
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő
  • Főzési idő

Hozzávalók

  • 500 ml tej (ideálisan magas zsírtartalmú)
  • 150 ml kávé
  • 75 g cukor
  • 5 tojássárgája

Elkészítés

  • Készítse el a kávét.
  • Egy kis lábasban forralja fel a tejet.
  • Kézi mixerrel vagy habverővel keverje addig a tojássárgákat a cukorral, amíg világos és krémes állagú nem lesz a keverék. Adja hozzá a tejet és a kávét. Alaposan keverje össze és tegye félre, amíg a hab el nem tűnik.
  • A keveréket öntse hőálló formákba (vagy kávéscsészékbe) és süsse 150 °C-os sütőben, vízfürdőben 40 percig (tegye egy magasabb falú tepsibe a formákat és öntsön alájuk forrásban lévő vizet kb a formák feléig.)
  • Hagyja kihűlni és hidegen szolgálja fel.