Made in Normandy kávé

  • Személyek száma1
  • NehézségKönnyű
  • Elkészítési idő

Hozzávalók

  • 80 ml kávé
  • 20 ml Calvados krém (vagy whisky krém)
  • 2 puha tejkaramella
  • 50 ml habtejszín 35% zsírtartalommal (hőkezelt UHT)
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

  • Egy kis lábasban olvassza fel a tejkaramellákat a habtejszínben. Hagyja kihűlni és hűtse le, majd verje kemény habbá. (A karamellás tejszínhabot habszifonban is elkészítheti.)
  • A calvados krémet öntse a csésze aljára és adja hozzá a kávét.
  • Díszítse a karamellás tejszínhabbal és szórja meg frissen őrölt fahéjjal.

Tippek

A calvadost adja hozzá a kávéhoz vagy szolgálja fel önállóan meleg csészében azonnal a kávé elfogyasztása után.