EXPERT XN6008CH fekete

A kávé élvezetének új szintje
Olvass tovább
Ref : XN6008CH

Legfontosabb adatok

Description

Nespresso Expert, a kávé élvezetének új szintje
 

A Nespresso Expert kávéfőzővel a Nespresso feltárja a kávézás élvezetének új szintjét. Az Expert sokoldalúságot kínál, így gazdagítva a kávé szerelmeseit olyan tapasztalattal, hogy a készülék milyen könnyen kezelhető.

Gyors és önálló: minden kávé után automatikusan eldobja az elhasznált kapszulát

Gyors melegítés: 25 másodpercen belül a kávéfőző kész a magas minőségű kávé elkészítésére

Automatikus kikapcsolás: a kávéfőző energiatakarékos funkcióval is rendelkezik. A készülék automatikusan kikapcsol 9 perc után ( választható: 30 perc, 2 óra, 8 óra automatikus kikapcsolás )

A legjobb kávé kiválasztása: csak a világ kávé össztermésének 1 – 2 % -a használható a Nespresso kávéfőzőbe - Grand Crus kávé.

Műszaki adatok

Nyomás 19  
Receptek száma 5  
Receptek Ristretto 25 ml Espresso 40 ml Lungo 110 ml Americano 150 ml Hot Water 200 ml  
Egyszerre készíthető kávék száma 1  
Állítható csepptálca (szintek száma) 2  
Garancia 2 years  
Automatikus kikapcsolás (bizonyos idő után kikapcsol) 9 minutes (factory setting)  
Színek Black  

GYIK

Természetes, hogy a kávéfőzőben elkezd lerakódni a vízkő. A rendszeresen elvégzett vízkőmentesítés segít megvédeni a kávéfőzőt és biztosítja a hosszabb élettartamát; emellett azt is biztosítja, hogy az elkészült kávé folyamatosan azonos minőségű legyen. A vízkő visszafordíthatatlanul ronthatja a gép teljesítményét.
A vízkőmentesítést a készülékéhez mellékelt használati útmutatónak megfelelően végezze, mivel az alkalmazott eljárás az adott modelltől függ.
A gyártó által kínált vízkőmentesítő termék használatát javasoljuk.
Másik megoldásként feloldhat két evőkanál borkősavat vagy citromsavat (mindkettő gyógyszertárakban vagy vegyiárú-boltokban kapható) fél liter forró vízben; öntse ezt a keveréket a víztartályba.
Ha átlagosan naponta négy csésze kávét készít és a víz kemény, 3 havonta javasolt végrehajtani a vízkőmentesítést.
Ha olyan területen él, ahol nagyon kemény a víz, gyakrabban is végrehajthatja a vízkőmentesítést.
Igen, ha vízkő rakódik le benne.
Tisztítsa meg vízzel és/vagy a készülék gyártója által ajánlott tisztítószerekkel.
Így nem fog eltömődni a vízkimenet, illetve nem merülnek fel hihiéniai problémák.
Ellenőrizze, hogy nem csordult-e túl a csepptálca, és szükség esetén ürítse ki.
Ellenőrizze, hogy megfelelően a helyén van-e a csepptálca.
A csapvíz (normális háztartási ivóvíz) teljesen megfelelő, amíg mentes a szagoktól, mert azok megváltoztathatják az ital ízét. A palackozott víz szintén megfelelő.
Ne használjon hűtött vagy meleg vizet, mert az hatással lehet az ital hőmérsékletére.
Mindig friss vizet használjon és cserélje ki a vizet, ha a rendszert már több, mint 2 napja nem használta.
Hideg italokhoz használjon szobahőmérsékletű vizet, soha ne hűtött vizet és helyezzen kettő vagy több jégkockát (20 g jégkockánként) a csészébe.
Vegye figyelembe, hogy a víz keménysége a fő oka a gép meszesedésének, ezért ajánlott gyakran vízkőteleníteni a gépet (három havonta vagy ritkábban a víz keménységének megfelelően).
Ha a készüléket hónapok óta nem használta, előfordulhat, hogy a szivattyú nehezen tudja újraindítani a vízáramlást.
Ilyenkor amikor kis vagy nagy csészényi mennyiséget választ, a szivattyú hangosan működik, de a víz nem folyik ki.
- Ha van bent kapszula, távolítsa el.
- Töltse fel a víztartályt a maximum jelzésig forró (60 °C-os) vízzel.
- Kapcsolja be a készüléket, és válassza a nagy csészét.
- 3 másodpercenként vegye ki és helyezze vissza a tartályt. A tartály szelepéből levegőbuborékok fognak kijönni.
- Ezzel elvégzi az átmosást, és a víznek keresztül kell áramlani a kávékifolyón.

Ha a fenti lépések elvégzése nem vezet eredményre, vigye a készüléket hivatalos szakszervizbe.
Az eszpresszónak erősebb az aromája a „normál” kávéhoz képest.
Az eszpresszó könnyen azonosítható gazdag aromájáról, valamint az elkészült kávé tetején megjelenő krémszerű habról.
Az elkészítéséhez 15 bar nyomás szükséges (ilyen nyomást csak a presszógépek tudnak fejleszteni), a víznek 90–92 °C hőmérsékletűnek kell lennie, a kávét pedig finomra kell őrölni (a szükséges mennyiség 7 g / csésze).
Scroll To Top