ESSENZA MINI XN1108CP fekete

A Nespresso szaktudás legjava a tökéletes eszpresszóélményért
Olvass tovább
Ref : XN1108CP

Legfontosabb adatok

Description

Krups Nespresso Essenza Mini kapszulás kávéfőző: a kimagasló minőség és az ultrakompakt design találkozása

Nagy dolgok egy kis kávéfőzőtől: az ultrakompakt Nespresso Essenza Mini készülék tökéletes eszpresszó-élményt nyújt kényelmes használattal és kiemelkedő minőséggel párosítva. Az ultrakompakt kávéfőzők új generációja intuitív vezérlést és elegáns, modern stílust kínál, mely tökéletesen illik minden konyhába. Ezzel az egyszerűen használható kapszulás eszpresszógéppel egy gombnyomásra készíthet hibátlan eszpresszót vagy lungót. A 19 bar nyomás kiemelkedő minőséget biztosít, a testre szabható két program pedig teret ad minden ízvilágnak. Ennek a kapszulás eszpresszógépnek a tökéletességéhez még hozzájárul a villámgyors, mindössze 25 másodperces felmelegedés és az automatikus energiatakarékossági funkció is. Mindezt egyetlen ultrakompakt készülék kínálja a maximális kényelemért.

Műszaki adatok

Nyomás 19  
Készülék aktiválás Kávé nyomógomb  
Receptek száma 2  
Receptek Eszpresszó vagy Lungo  
Egyszerre készíthető kávék száma 1  
Programozható automatikus kikapcsolás IGEN (9 perc / 30 perc)  
Állítható csepptálca (szintek száma) 2  
Garancia 2 év  
Automatikus kikapcsolás (bizonyos idő után kikapcsol) 9 perc  

GYIK

Természetes, hogy a kávéfőzőben elkezd lerakódni a vízkő. A rendszeresen elvégzett vízkőmentesítés segít megvédeni a kávéfőzőt és biztosítja a hosszabb élettartamát; emellett azt is biztosítja, hogy az elkészült kávé folyamatosan azonos minőségű legyen. A vízkő visszafordíthatatlanul ronthatja a gép teljesítményét.
A vízkőmentesítést a készülékéhez mellékelt használati útmutatónak megfelelően végezze, mivel az alkalmazott eljárás az adott modelltől függ.
A gyártó által kínált vízkőmentesítő termék használatát javasoljuk.
Másik megoldásként feloldhat két evőkanál borkősavat vagy citromsavat (mindkettő gyógyszertárakban vagy vegyiárú-boltokban kapható) fél liter forró vízben; öntse ezt a keveréket a víztartályba.
Ha átlagosan naponta négy csésze kávét készít és a víz kemény, 3 havonta javasolt végrehajtani a vízkőmentesítést.
Ha olyan területen él, ahol nagyon kemény a víz, gyakrabban is végrehajthatja a vízkőmentesítést.
Igen, ha vízkő rakódik le benne.
Tisztítsa meg vízzel és/vagy a készülék gyártója által ajánlott tisztítószerekkel.
Így nem fog eltömődni a vízkimenet, illetve nem merülnek fel hihiéniai problémák.
Ellenőrizze, hogy nem csordult-e túl a csepptálca, és szükség esetén ürítse ki.
Ellenőrizze, hogy megfelelően a helyén van-e a csepptálca.
A csapvíz (normális háztartási ivóvíz) teljesen megfelelő, amíg mentes a szagoktól, mert azok megváltoztathatják az ital ízét. A palackozott víz szintén megfelelő.
Ne használjon hűtött vagy meleg vizet, mert az hatással lehet az ital hőmérsékletére.
Mindig friss vizet használjon és cserélje ki a vizet, ha a rendszert már több, mint 2 napja nem használta.
Hideg italokhoz használjon szobahőmérsékletű vizet, soha ne hűtött vizet és helyezzen kettő vagy több jégkockát (20 g jégkockánként) a csészébe.
Vegye figyelembe, hogy a víz keménysége a fő oka a gép meszesedésének, ezért ajánlott gyakran vízkőteleníteni a gépet (három havonta vagy ritkábban a víz keménységének megfelelően).
Ha a készüléket hónapok óta nem használta, előfordulhat, hogy a szivattyú nehezen tudja újraindítani a vízáramlást.
Ilyenkor amikor kis vagy nagy csészényi mennyiséget választ, a szivattyú hangosan működik, de a víz nem folyik ki.
- Ha van bent kapszula, távolítsa el.
- Töltse fel a víztartályt a maximum jelzésig forró (60 °C-os) vízzel.
- Kapcsolja be a készüléket, és válassza a nagy csészét.
- 3 másodpercenként vegye ki és helyezze vissza a tartályt. A tartály szelepéből levegőbuborékok fognak kijönni.
- Ezzel elvégzi az átmosást, és a víznek keresztül kell áramlani a kávékifolyón.

Ha a fenti lépések elvégzése nem vezet eredményre, vigye a készüléket hivatalos szakszervizbe.
Az eszpresszónak erősebb az aromája a „normál” kávéhoz képest.
Az eszpresszó könnyen azonosítható gazdag aromájáról, valamint az elkészült kávé tetején megjelenő krémszerű habról.
Az elkészítéséhez 15 bar nyomás szükséges (ilyen nyomást csak a presszógépek tudnak fejleszteni), a víznek 90–92 °C hőmérsékletűnek kell lennie, a kávét pedig finomra kell őrölni (a szükséges mennyiség 7 g / csésze).

Lehet, hogy ez is tetszene Önnek

Scroll To Top