Home |  Szolgáltatások |  FAQ

FAQ

Ebben a részben ötleteket és tippeket talál a Krups termékek használatához

Kategória szűrése

Kávé

A kapszulák eltarthatósága?

A kapszulák mindegyike aromazárt kivitelben készül, ezért az aroma a csomagolás felbontását követően 1 évig megmarad.

Állítható a csepptálca?

Egyéni és variálható. Az Espresso- csészétől a nagy Latte Macchiato- pohárig. Sok gépnek az a fő problémája, hogy a nagy olasz Latte Macchiato – poharak nem férnek be a kifolyó alá. A NESCAFE DOLCE GUSTO esetében, mivel a pohártartó felület állítható magasságú, bármikor elkészíthető egy igazi olasz Latte.

Egy doboz kapszula hány ital elkészítésére elegendő?

A Nescafé Dolce Gustóval készíthet tejes italokat (például: Capuccino, Forró csoki), ehhez egy tejes és egy kávés/csokis kapszulát kell használnia, a dobozban 8-8 kapszula található, tehát 8 ital elkészítésére és eszpresszó kávék esetében 18 italra elegendő.

Hogyan ismerem meg a tökéletes eszpresszót?

Cukorteszttel: Az Espresso, illetve a Crema minőségének ellenőrzéséhez el lehet végezni az ún. „cukortesztet”. A művelet a következő: a cukrot lassan a Crema-ra kell szórni, s ha az jó minőségű, a cukor rövid ideig fennmarad, majd leszáll, a Crema réteg pedig újra bezáródik. Ha csak hab van a kávé tetején (légbuborék), akkor a cukor azonnal leszáll és leggyakrabban a kávé is láthatóvá válik.

Hogyan készül a tökéletes kávé?

A víz 15 bar nyomással jut a kapszulába, a perforált fólián keresztül a pörkölt kávéba kerül és átfolyik azon a műanyag lemez átszúrja az alatta lévő alumínium fóliát, úgy hogy a víz átfolyhasson. A műanyag lemez szabályozza a nyomást. Az Espresso készítéséhez például nagyobb nyomás szükséges, mint a tejkapszula elkészítéséht.

Hogyan néz ki egy kapszula keresztmetszete?

A kapszula keresztmetszete:
1. perforált fólia
2. pörkölt kávé
3. alumínium fólia
4. műanyag lemez

Hogyan tisztítható a Nescafé Dolce Gusto?

A gép kifolyóját úgy tervezték, hogy a kávé, illetve a tej egyáltalán ne érintkezzen a berendezéssel. Így az italok elkészítése nagyon higiénikus és alig szükséges némi tisztítás. A tisztítás a versenytársakkal szemben szintén nagyon egyszerű: a kapszulatartót egyszerűen ki kell öblíteni, vagy mosogatógépben elmosni. Kész!

Hol tudom megvásárolni a kapszulákat?

Szuper/hipermarketek, elektronikai szakkereskedések, áruházak, webshopok. Mindenhol, ahol a gépet árusítják.

Mi a crema?

A Crema bizonyos fokig egy fedőréteg a kávé/Espresso tetején. Megakadályozza, hogy a kávéban található aromák elpárologjanak. A Crema-t a kávéban lévő zsírok és olajok alkotják. Ahhoz, hogy Crema képződjön a kávé tetején a következők szükségesek:
• jó minőségű kávé
• olyan kávéfőző, mely elő tud állítani legalább 14 bar nyomást (vagy legalább 9 bar extrakciós nyomást)
• optimális forrázási hőfok (92-94ºC)

Ha a gép nem képes 14 bar nyomást előállítani, a kávé tetetén nem képződik Crema, hanem csak hab (légbuborék). Érdekes, hogy a kávé hőmérsékletét a Crema színe alapján is meg lehet állapítani. Ha az Espresso-t megfelelő hőmérsékleten készítették, a Crema színe mogyoróbarna.

Mik a A NESCAFE DOLCE GUSTO előnyei?

• Kávé nyújtotta élvezet, mintha egy kávézóban lenne az ember → sokféleség & minőség
• Szabadalmaztatott kapszula-rendszer első osztályú technikával
• Egyszerű kezelés
• Tiszta elkészíthetőség
• új, nem hagyományos design

Milyen italokat lehet készíteni?

Abszolút egyedülálló, a versenytársak gépeinek egyikével sem lehet hideg italokat készíteni. Magyarországon forgalomban vannak a következő ízű kapszulák: Latte Machiato, Capuccino, Espresso, Espresso Intenso, Choccocino, Capuccino Ice

Bővebb információkat talál még a www.dolce-gusto.hu

Milyen kávét tartalmaz a kapszula?

100% őrölt pörkölt Arabica kávét.

Szevizek

A filtertartó beszorult.

Nyomja meg az „OPEN” gombot, és közben forgassa a filtertartot balra.

A filtertartóból víz folyik eszpresszókészítés után.

Távolítsa el a vízkövet a készülékből, a használati útmutató utasításai szerint.

A készülék feszültség alá helyezésekor a „be-/kikapcsolás”, az „1 csésze” és a „2 csésze” jelzőfények villognak, és a készülék nem működik.

Állítsa a forgókapcsolót „0” helyzetbe.

A víz nem folyik.

Töltse meg a víztartályt.
Nyomja meg erőteljesen a tartályt.
Tisztítsa meg a filtertartót, és próbáljon ki egy kevésbe finom őrlésű kávét.

A zacc nem száraz a víz áthatolása után.

Szorítsa be jobban a filtertartót. Ehhez forgassa teljesen jobbra, ütközésig.

Az eszpresszó nem elég meleg.

Melegítse elő a tartozékokat: csészék és filtertartó.

Az eszpresszó túl lassan folyik ki.

Lazítsa meg a filtertartót.
Válasszon egy valamivel durvább őrlésű kávét.
Tisztítsa meg a filtertartót.
Amikor a készülék lehűlt, tisztítsa meg a szűrőfejet egy nedves törlőruhával.

Termékekkel

Hogyan gondoskodjak a kávédarálóról?

A kávédaráló tisztán tartása nagyon fontos, ugyanis befolyásolja az őrölt kávé minőségét. Az egyes kávészemek olajosak, ezért a kávédaráló belsejére kicsapódik némi olaj, amely befolyásolja a további őrlést és kávéfőzést. A kávétároló részt minden darálás után ürítse ki. A tisztítás előtt a készüléket áramtalanítsa. A kávédarálót és a tápkábelt soha ne tegye folyó víz alá, vagy vizes környezetbe. Ne használjon erősen karcoló dörzsszivacsot vagy kefét. A kávédaráló fedelét és a kávétároló részt forró vízzel mossa el, vagy tegye be a mosogatógépbe.

Hogyan tároljam a kávészemeket?

A legjobb ha száraz, hűvös helyen tartja. A kávészemek légmentesen záródó dobozba tegye. A kávé legnagyobb ellensége az oxigén és a nedvesség. Mihelyt megőrli a kávét az azonnal veszít minőségéből: a nedvesség rontja az ízét, aromáját. Az ebből főzött kávé fáradt és egyhangú lesz. Az oxigén a kávét oxidálja amitől egyre keserűbb lesz. Ezért fontos, hogy a kávét közvetlen fogyasztás előtt daráljuk.

Hogyan tároljam az őrölt kávét?

Az őrölt kávét legjobb ha légmentesen záródó edényben tároljuk vagy a hűtőben vagy a fagyasztóban, hogy sokáig megőrizze aromáit.

Hogyan válasszam ki a megfelelő őrlési mennyiséget?

Az olyan automata kávédarálóknál mint a Krups GVX1 és GVX2 elegendő ha kiválassza hány csésze kávét szeretne főzni. Minél több csészényit szeretne annál tovább fog a készülék dolgozni. A daráló minden egyes csészéhez 7 gramm kávét darál. A nem automata darálónál a következőképpen kell eljárni: nyomja meg a kávédaráló kapcsológombját. Legkevesebb 20 másodpercig daráljon. További darálást ezután már ne végezzen, mert az a kávé minőségének rovására mehet. A durvára őrölt kávé a legmegfelelőbb az úgynevezett nyomással működő, francia pres főzőkhöz, ahol a víz hosszabb ideig érintkezik a kávéval- 10g/1 csésze kávé 10cl folyadékhoz. A közepesen őrölt kávét a csepegtetős kávéfőzőkhöz használjuk, ahol a víz aránylag rövid idő alatt átcsepeg a filteren-10g/1csésze kávé 12cl folyadékhoz. Finomra őrölt kávé javasolt a presszógépekhez, mert ezek nagyon rövid idő alatt képesek a kávé főzésére - 7g/csésze 7cl folyadékhoz

Mi szerint válasszam ki az őrlési finomságot?

A kávéfőző típusának megfelelően kell az őrlés finomságát beállítani. Alapvetően a kávéfőzés technikájában lehet különbség, vagyis hogy az őrölt kávé mennyi ideig érintkezik vízzel. Minél gyorsabban átcsöpög a víz a kávén annál finomabbra érdemes őrölni. A durvára őrölt kávé a legmegfelelőbb az úgynevezett nyomással működő, francia pres főzőkhöz, ahol a víz hosszabb ideig érintkezik a kávéval. A közepesen őrölt kávét a csepegtetős kávéfőzőkhöz használjuk, ahol a víz aránylag rövid idő alatt átcsepeg a filteren. Finomra őrölt kávé javasolt a presszógépekhez, mert ezek nagyon rövid idő alatt képesek a kávé főzésére. Amennyiben a megfelelő őrlési finomságot eltalálja anélkül, hogy több kávét kéne adagolnia megfelelően erős, aromás kávét sikerül majd főznie.